Svetovni dan zdravja smo obeležili v petek, 5. 4. 2024. Izvedli smo različne delavnice na temo rdeče niti »Lepa beseda lepe odnose najde«:

Naslov delavnicePotek izvedbe
Delavnica ABECEDA LEPIH BESED  Člani tima projekta Zdrava šola so izrezali vse črke abecede. V vsakem razredu so učenci na črke poiskali in zapisali prijazne pridevnike ali lepe besede. Črke smo prilepili na hodniku in v garderobi.  
Delavnica AVIONČKI POHVALUčenci so izdelali papirnat avionček, na katerega so prilepili ali zapisali prijazno, spodbudno poved ali pohvalo. Vse aviončke smo zbrali v posebni škatli na šolskem hodniku.
Delavnica NEKAJ LEPEGA ZA FANTE/DEKLETAVsak učenec je v oblaček napisal nekaj prijaznega za sošolca/sošolko. Izdelke so prilepili na skupni plakat, ki so ga razstavili v svoji učilnici.
Delavnica LEPE BESEDE SEŽEJO DO NEBAVsi učenci so se zbrali na šolskem igrišču. Starostno mešano so se postavili v krog. Vsak učenec je iz škatle »izžrebal« en avionček. Prijazno poved je prebral svojemu levemu sosedu in avionček predal njemu. To smo ponovili nekajkrat. Na skupen znak so vsi učenci vrgli aviončke v zrak, nato je vsak učenec pobral vedno nov avionček, prebral prijazno poved in ga vrgel naprej.
Delavnica NE BODI SLON, UPORABLJAJ BONTONDelavnico je izvedel center Šteker.
Delavnica INTIMEN.SEMDelavnico je izvedel center Šteker.
Delavnica ZDRAVJE, TEHNIKE SPROŠČANJADelavnico bo za mlajše učence izvedel ZD Ljutomer 24. 4. 2024.

Ta dan smo tudi podaljšali odmor za sadno malico, izkoristili smo ga za druženje na šolskem igrišču.

(Skupno 37 obiskov, današnjih obiskov 1)