Spoštovani starši, učenci in sodelavci!

Pišemo že šolsko leto 2022/2023.

Šola. Domače naloge. Prijatelji. Večen živžav.  Učenje. Znanje. Trajno znanje. Bralna pismenost. Postavljanje in učenje meja. Učenje odgovornosti.  Zdrav način življenja. Prijaznost do vseh in vsakogar. Šola za življenje. Šola… Šola… Šola…

Še tisoče besed bi lahko naštevala, ki so povezane s stalnico v človekovem razvoju. Vsako leto uvajamo kakšne novosti, samo da bi učencem olajšali in približali šolsko delo, delo za šolo in delo za trajnostni razvoj, da pridobijo potrebne veščine in znanja za življenje. Prav vsi se trudimo po svojih močeh, da bi bila naša šola prijazna, ustvarjalna in bi učencem ponujala dovolj možnosti za zdrav razvoj na vseh področjih.

A ob tem seveda vemo, da samo prostor in učilnice ne naredijo dobre šole, soustvarjamo jo vsi: učenci, starši in zaposleni. Naj bodo naši stiki predvsem topli in človeški, polni strpnosti in pozitivne naravnanosti. Vsi, ki nam je dano opravljati zahtevno nalogo starševstva, vemo, koliko prigovarjanja, pravzaprav starševske modrosti, je potrebno vlagati v šolanje in vzgojo otroka. Zaposleni v šoli to delamo doma in v šoli. Tudi v današnji šoli je potrebno sproti pisati domače naloge, potrebno se je učiti in sproti slediti šolskemu delu. Brez tega ni dobrih šolskih rezultatov. A starši moramo svojim otrokom pri tem pomagati, jim svetovati in jih usmerjati pri delu. Prvi vzgled otroku smo vedno starši. V šoli pa učitelji:  tako kot si vsak otrok zasluži dobre starše, si vsak otrok zasluži tudi dobre učitelje.

Želim, da bo vsak dan, tja do 24. junija, ko bomo zaključili šolsko leto, za vsakega od nas miren, ustvarjalen, delovno aktiven, zanimiv, uspešen, doživet…  Ob obilici nalog, ki nas čakajo, je prav, da poskrbimo tudi za smeh in dobro voljo. Kajti le s strpnostjo in složnostjo ter kvalitetnim delom bomo skrbeli za ugled in promocijo naše majhne, prijazne šole, učence pa pripravili na življenje.

Prijetno in uspešno šolsko leto vam voščim!

Breda Žunič, ravnateljica

(Skupno 1.271 obiskov, današnjih obiskov 1)