Cilj Projekta cajon (izg. kahon) je medpredmetno povezovanje v osnovnih šolah, in sicer med področjem tehnike in tehnologije, likovne umetnosti in glasbene umetnosti. Učenci so s pomočjo učitelja tehnike cajone sestavili, jih pri interesni dejavnosti okrasili in nanje igrali.

S Projektom cajon smo poleg medpredmetnega povezovanja in inovativnega glasbenega ustvarjanja omogočili tudi aktivno in nepozabno glasbeno izkušnjo. Ritem je nedvomno povezovalni element, ki spodbuja ustvarjalnost, koordinacijo in zbranost učencev.

V sredo, 17. aprila 2019, se je 12 učencev 6. razreda odpravilo v Škofjo Loko. V sodelovanju s Slovenskim društvom Carla Orffa je vodja projekta Jaka Strajnar, pripravil srečanje vseh udeležencev Projekta cajon – Cajonomanijo. Rdeča nit prireditve, kot že ime pove, je bil cajon. Na srečanju smo skupine predstavile svoje glasbeno ustvarjanje s cajoni, lahko tudi v kombinaciji z drugimi ritmičnimi inštrumenti. Na srečanju so izbrali tudi najbolj izvirno okrašene cajone, izvedli pa smo tudi skupinsko skladbo.

Oglejte si slike in posnetek našega nastopa, ter seveda tudi skupno skladbo, ki je zaigrana na približno 180 cajonov.

Sandra Hanžič

Moj ritem – tvoj ritem

Cajonmania

 

(Skupno 184 obiskov, današnjih obiskov 1)