Na OŠ Mala Nedelja je letošnja proslava ob kulturnem prazniku potekala v stilu zabavne oddaje, ki se je za to priložnost preimenovala v »Neznan obraz – za vas«.

Oddajo je povezovala voditeljica Amadeja Kump, za žirantsko mizo pa so tokrat sedli posebni gostje iz preteklosti – France Prešeren, njegov prijatelj in mentor Matija Čop ter Urška v spremstvu povodnega moža. V svoje vloge so se odlično vživeli Urban Kouter, Alen Žnidarič, Tiara Larisa Košar in Niko Lackovič, ki so duhovito komentirali nastope.

V oddaji so se predstavili pevci, glasbeniki, recitatorji in plesalci. Ana Majcen je zapela himno, Kaja Hanžel pesem O Vrba ob spremljavi učiteljice Sandre Hanžič na klavirju in učitelja Jerneja Zoreta na kitari, proslavo pa je zaključil otroški pevski zbor.

Na odru se je zvrstilo precej deklamatorjev, učenci 9. razreda so deklamirali Zdravljico, osmošolci Povodnega moža, nismo pa pozabili na tukajšnjega pesnika, g. Rudolfa. Njegovo pesem je recitiral učenec iz 6. razreda.

Nastopilo je več učencev Glasbene šole Slavka Osterca iz Ljutomera, in sicer Eva Košti (violina), Neža Košti (klavir), Ana Majcen (flavta) in Jan Žinko (kitara). Ob spremljavi orffovih glasbil pa so s pesmijo nastopili učenci 3. razreda.

S spletom vzhodnoštajerskih plesov se je predstavila folklorna skupina, ki deluje pod mentorstvom Jerneja Filipiča in jo sestavljajo učenci od 3. do 7. razreda.

Na prireditvi smo razglasili tudi zmagovalce likovnega natečaja »Urška in povodni mož«. Zmagovalno risbico je narisala Ana Majcen, sledila je Eva Košti, 3. mesto pa sta si delili Tijana Vrzel in Tia Tomanič.

Bojana Marin

(Skupno 364 obiskov, današnjih obiskov 1)