7. 4. 2022 smo na Osnovni šoli Mala Nedelja dan zdravja obeležili s številnimi dejavnostmi. Tim Zdrave šole, v katerem sodeluje 10 učencev, je pod mentorstvom Nine Škraban s pripravami na ta dan začel že v začetku meseca marca. Letošnjo temo »Naš planet, naše zdravje« so povezali z rdečo nitjo projekta Zdrava šola – »Mi vsi za lepši (boljši) jutri«.

Člani tima so se soglasno strinjali, da bo povezovalni simbol metulj, saj s svojo preobrazbo in lepoto daje upanje za lepšo prihodnost. Z origami tehniko so izdelali blizu 200 papirnatih metuljev, na vsakega pa pripeli »personalizirano« pohvalo. Izrezali so tudi nekaj velikih metuljev, na katerih so bile zapisane povedi v zvezi z zdravim načinom življenja. V avli šole, kjer so bili razstavljeni, so učenci najprej prebrali zapisano in nato nanje risali smeške. Vsi razredi so opravili gibalne vaje na stolu, reševali kviz o zdravi prehrani, začeli z izvedbo dobrih del v šoli in načrtovali dobra dela v domačem okolju.

V okviru projekta Zdrava šola je nastala tudi poučna družabna igra, ob kateri učenci lahko ponavljajo koristne nasvete za zdravo odraščanje (higiena telesa, zdrava prehrana, gibanje, pitje vode, dobri odnosi, zaščita pred hrupom itd.). Igro je kot darilo prejel vsak razred.

V popoldanskem času je v Kulturnem domu Mala Nedelja potekalo predavanje za starše. Priznan strokovnjak g. Marko Juhant je na humoren način spregovoril o pasteh in radostih vzgoje v sodobnem času ter podal veliko konkretnih in uporabnih nasvetov.

Vsi udeleženci predavanja so prejeli pisane metuljčke s pohvalami, ki so mnogim privabile nasmeh na obraz. Člani tima so razdelili tudi brošurico s koristnimi nasveti, ki so jo izdelali v počastitev svetovnega dneva zdravja.

(Skupno 97 obiskov, današnjih obiskov 1)